Historie

Het Gein, de buurt en school

Eind jaren ‘80 is er hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe Amsterdamse wijk Gein. Men heeft de lessen geleerd van de minder geslaagde hoogbouw in de Bijlmer en besluit het voor Gein anders aan te pakken. Door toedoen van de bevlogen wethouder Jan Schaefer krijgen de buurten Gein III en Gein IV een totaal ander karakter dan de rest van Zuidoost. De straatnamen van Gein worden niet volgens het alfabet ingedeeld, zoals de rest van Zuidoost, maar zijn vernoemd naar verzetshelden en prominente wethouders van Amsterdam. Ook komen er voornamelijk eengezinswoningen te staan in een groene omgeving, met veel speelruimte. Daarmee wordt het een uitnodigende plek voor jonge gezinnen, die er in groten getale komen wonen. Die eerste ouders van de wijk besluiten kort daarna in 1987 een buurtschool voor hun kinderen op te richten.

Onmisbare functie

Vanaf het moment dat de schooldeuren open gaan, vervult Het Gein een onmisbare functie voor haar omgeving. Een zeer groot deel van de kinderen uit de buurt krijgt les op Het Gein. Daarmee is de school een mooie afspiegeling van het multiculturele Gein en haar inwoners.

Sinds de oprichting is de functie van Het Gein alleen maar toegenomen. Met als gevolg dat ouders/schoolleiders in 2009 de scholengroep ABSA zijn begonnen. Naast Het Gein zijn nog vijf andere scholen bij ABSA aangesloten, te weten:

  • De Zevensprong
  • ABBS Elzenhagen
  • Piet Hein
  • ABBS Het Podium
  • ABBS De Zuiderzee

Meer informatie?

Download onze schoolgids.

Contact

We komen graag in contact, je kan ons altijd bellen of mailen. Maar via het onderstaande contactformulier kan je ook een vraag stellen.