Kunst- en Cultuurprofiel

Beeldende Vorming

Om creatief gedrag en zelfstandigheid te bevorderen, is er op Het Gein ruimschoots aandacht voor beeldende vorming (bevo). In een speciaal voor dit vak ingericht klaslokaal leren de kinderen technische vaardigheden, zoals werken met klei, hout, verf en textiel, van een vakleerkracht. Hier leren ze de beginselen van vormgeving zoals kleur, vorm, lijn en ruimte. De leerlingen worden in een creatieve omgeving uitgedaagd om op zoek te gaan naar eigen oplossingen voor beeldende en technische problemen. Daarbij leren de kinderen waardering en respect te hebben voor elkaar en elkaars werk. Al doende maken zij bovendien kennis met diverse kunst- en cultuuruitingen.

 

De lessen beeldende vorming staan niet op zichzelf, maar sluiten zo veel mogelijk aan bij onderwerpen die in de groepen behandeld worden.

Meer informatie?

Download onze schoolgids.

Kunst- en cultuurcommissie

De kunst- en cultuurcommissie is de drijvende kracht achter het beleidsplan cultuureducatie, dat zij samen met de directie hebben opgesteld. De commissie houdt de voortgang in de gaten, houdt contact met culturele instellingen en kunstenaars, en organiseert boeiende activiteiten op school. Met hun steun krijgen de kinderen een stevige basis van culturele verrijking.

Contact

We komen graag in contact, je kan ons altijd bellen of mailen. Maar via het onderstaande contactformulier kan je ook een vraag stellen.