Onze zorg

Extra ondersteuning

Onze school heeft een omvangrijk ondersteuningsteam. Naast Intern Begeleiders (IB’ers) zijn er ook medewerkers aanwezig voor uitvoerende taken. Zij worden verdeeld over de groepen en zijn ‘extra handen’ in de klas.

De meeste kinderen kunnen de lessen op school goed volgen. Maar niet ieder kind is hetzelfde. Sommige kinderen hebben op school extra hulp of uitdaging nodig. Die extra hulp kunnen we in de meeste gevallen prima bieden. Voor kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of rekenen hebben we zelf goede specialisten op school. Wanneer nodig organiseren we extra ondersteuning voor een kind met hulp van andere externe partijen.

Meer informatie?

Download onze schoolgids.

Verdere hulp en ouder- en kindadviseur

Samenwerkingsverband

Soms is er ondanks veel ondersteuning toch nog meer voor een kind nodig dan wij als basisschool met hulp van externen kunnen bieden. Dan bespreken we met ouders wat er naar ons idee nog meer nodig is. Het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Amsterdam Diemen (SWV) helpt zowel ouders als ons team daarbij.


Ouder- en kindadviseur

Ik ben Nathalie van Snek en als ouder- en kindadviseur aan Het Gein verbonden. Heb je vragen over de opvoeding of het opgroeien van je kind? Of heb je zorgen over de situatie thuis of op school?  Dan kan je bij mij terecht. Als professional van de Ouder- en Kindteams Amsterdam werk ik samen met school, maar ik ben onafhankelijk van school en ben er voor ouders/verzorgers. Afspreken kan op school, op het Ouder- en Kindcentrum in Reigersbos of bij jou thuis.

Je bent welkom met allerlei vragen: vragen over je kind (bijvoorbeeld eten, slapen, vrienden maken, zelfvertrouwen, boze buien, pesten, seksualiteit, druk zijn of juist teruggetrokken), de gezinssituatie (denk aan ruzie, scheiding, verlies) of problemen waar je misschien als ouder zelf mee zit zoals verslaving of je financiële situatie. 

Bel, mail of app me voor een afspraak. Samen kijken we dan wat er speelt en wat bij jullie past. Misschien wil je alleen wat informatie en advies? Misschien een paar gesprekken voor jou of voor je kind of tijdelijke begeleiding van de jeugdpsycholoog? Of een training voor jouw kind of jouzelf als ouder? Ik denk met je mee.

Ouder- en Kindteams Amsterdam werkt samen met andere organisaties in de wijk, dus we kunnen je ook helpen met het vinden van iemand anders die de juiste hulp kan bieden. Je kan zelf rechtstreeks contact opnemen met mij op 06-28502931 of via n.vansnek@oktamsterdam.nl en elke donderdagochtend vanaf 8.30 uur zit ik bij jullie op school: loop dan gerust bij mij binnen.  

Uitgebreidere uitleg lezen?

Contact

We komen graag in contact, je kan ons altijd bellen of mailen. Maar via het onderstaande contactformulier kan je ook een vraag stellen.